Tjäna pengar med Annonsnätverket TailSweep

Det finns enormt många affiliatenätverk, annonsnätverk och ppc-nätverk men det kan vara svårt att veta vilka man ska använda sig av. Det finns såklart sådana som sticker ut från mängden och Tailsweep är ett sådant.

tailsweep

Annonsnätverk

Vad är ett annonsnätverk? Vad är skillnaden mot ex. ett affiliatenätverk? Jo ett annonsnätverk som Tailsweep säljer annonser åt oss som har bloggar och hemsidor. Man får inte betalt per lead, sälj eller klick, utan helt enkelt efter hur många gånger annonsen visas upp. Detta kallas för CPM och står för cost per mille, eller kostnad per tusen. Man får alltså ersättning för antal 1000 gånger som ens annons visas. För att det ska bli någon ekonomi i det behöver du ha ett antal hundra unika besökare per dag på din blogg eller hemsida, men om du har det, och dessutom ett värdefullt innehåll som gör att folk besöker många sidor, så har du god chans att tjäna pengar med tailsweep.

Hur mycket pengar?

Det är självklart intressant att fråga sig hur mycket man tjänar. Som jag skrev får man betalt per 1000 annonsvisningar. Vilken ersättning man får skiljer sig beroende på vilken annonsplats som säljs och kan variera mellan 20 och upp till över 100 kronor per 1000 visningar. Hur många annonser får man då? När jag bloggade aktivt på W2Best Stil hade jag en annons uppe nästan jämt och drog någon tusenlapp i månaden i intäkt. Det var klart bra jämfört med hur jag låg till på affiliatenätverken, eftersom syftet med bloggen inte var att sälja produkter. Har du runt 100 besökare per dag finns det klart möjlighet att dra in mellan 1000 och 5000 i månaden genom tailsweeps annonser.

Hur registrerar man sig?

Tailsweep säljer inte annonser åt vem som helst. Först måste man visa att man är att räkna med både innehållsmässigt och besökarmässigt. Därför blir man först statistikmedlem, och kan senare uppgraderas och bli riktig medlem. Tailsweeps statistikscript är dock alltid intressant att ha på sin blogg. Det är inte lika bra som google analytics, men det är snabbt och enkelt att använda. Så registrera dig som statistikmedlem. Lägg in tailsweeps statistikskript, blogga på och driv trafik till din sida!