Tjäna pengar på att skapa hemsidor åt företag!

Då jag jobbar som webbdesigner är det naturligtvis mycket på den här sajten som handlar om saker som är kopplade till just webbdesign. Även innan jag gick webbdesignutbildningen hade jag en hel del kunskaper om webbdesign som jag fått genom att läsa bloggar och forum precis som du gör nu. Den här artikeln handlar att utnyttja den kunskapen för att tjäna pengar!

Vilka kunskaper kan man sälja?

Det finns otroligt mycket kompetens som du kan sälja! Titta i listan nedan. Kan du något av detta har du definitivt kunskaper som du kan sälja!

  • Sätta upp en hemsida med wordpress.
  • Marknadsföra en hemsida på Google Adwords
  • Få en hemsida att ranka högt på Google
  • Marknadsföra i Sociala medier som Youtube, Facebook, Twitter, Bloggy etc.
  • Skapa säljande texter till hemsidor
  • Skapa eller redigera bilder och grafik.
  • Driva besökare till en hemsida

Allt detta är mycket värdefullt, och om du dessutom är bra på att sälja dig själv kommer du att kunna få ganska stora intäkter genom att hjälpa företag med detta. Har du ingen firma kan du använda Frilans Finans för att fakturera. De betalar in skatt och arbetsgivaravgift och ger dig skattade pengar i handen.

Hur skaffar man kunder?

Min rekommendation är på detta området: Använd inte internet. Det finns en otroligt stor konkurrens om uppdragen på nätet. Koncentrera dig på människor som har förtroende för dig. Berätta för dina närmaste att du nu jobbar med detta och be dem höra efter i sina bekantskapskretsar om någon behöver hjälp med hemsidor, eller marknadsföring. Besök lokala nätverk i din stad där företagare träffas. Besök ett BNI-möte i din närhet där du får chansen att presentera dig för en mängd företag. Se till att göra ett seriöst intryck. Sälj dig själv, men överdriv inte dina kunskaper. Var ödmjuk.

Hur mycket ska man ta betalt?

Det varierar självklart mycket hur mycket du behöver fakturera. Även om du hjälper någon lite på sidan av är mitt stora råd: TA INTE FÖR LITE BETALT! Du har kompetens som är efterfrågad, och då ska du inte sälja dig själv för billigt. Våga ta betalt för dina tjänster. Om du jobbar effektivt kan ett rimligt timarvode vara mellan 400 och 700 kr per timme beroende på din kompetens och erfarenhet (samt såklart, efterfrågan på dina tjänster). Det gäller att hitta en balansgång som gör att man får de jobb man vill ha, men samtidigt inte säljer sig för billigt. En enkel sida i WordPress är väldigt attraktivt eftersom det är så lätt att uppdatera och ändra i respektive del. Använd fantastico deluxe och installera sedan ett antal plugins, fyll på med info och bilder – och vips, kan du fakturera några tusen kronor för ett väl utfört jobb!

Tro på dig själv i detta. Jag inser nu att jag kunde tjänat mycket pengar på mina kunskaper redan för många år sedan innan jag utbildade mig till webbdesigner.