Använd studenterbjudanden

Har du pluggat någon gång så har du säkert fått ett CSN-kort. Har du utnyttjat rabatterna? Jag har oftast struntat i dessa, förutom att jag fått 10 kr i rabatt på Burger Kings meal. Dock finns det några rabatter som är otroligt intressanta för dig som vill tjäna pengar på Internet.

mecenat

Okända studentrabatter

Ett exempel på en rabatt som var omöjlig att veta:
Jag pluggade ryska och behövde ett ryskt tangentbord, för att kunna skriva ordentligt. Dessa kostade 360 kronor plus frakt på Dustinhome. Efter att jag skickat ett mejl till dem och berättat att jag var student, konverterade de mitt konto till ett studentkonto, och vips så kostade tangenbordet 124 kronor och dessutom fri frakt på det. Det kallar jag en riktig rabatt!

Mjukvaror bäst rabatt

Det som är klart bäst rabatt på är programvaror. Du kan titta på priserna som går att få på studentlicens.se.

Här är några exempel:
Officepaketet och Windows 7 professional 64bit för 2152 kr
Adobe CS4 Master Collection för 6698 kr för en student edition eller 14282 kr för en så kallad Education Box.
Student Edition är på Engelska och kan enbart användas för privat bruk, medan education box finns både på svenska och engelska och kan användas på två datorer och dessutom går att uppdatera som ett vanligt Adobe-program. Dock skiljer det ju ganska mycket i pris.

Har du tillgång till MSDNAA?

Många skolor har tillgång till ett avtal som heter MSDNAA som gör att man får tillgång till programvara från Microsoft utan kostnad. Detta gäller all programvara förutom Officepaketet, till exempel Windows 7, Visual Studio och SQL Server. Utnyttja detta avtal! Att få gratis Windows 7 är inte alls dumt.