Tjäna pengar på att byta bilförsäkring

Har du koll på vilken bilförsäkring som är billigast för just dig? Vet du att du kan spara många tusen per år på att byta försäkring? Detta inlägg handlar om hur man effektiviserar sina kostnader så mycket som möjligt när man väljer bilförsäkring.

insplanet

Vad är ditt pris idag?

Kolla på ditt försäkringsbevis vad du har för årsavgift för din nuvarande försäkring, och vilken sorts försäkring du har. Det skiljer enormt mycket i pris mellan en halv och en helförsäkring så det blir svårt att jämföra om du inte vet vad du ska jämföra. Du behöver också kolla vilket miltal du har försäkrat bilen på, alltså hur många mil du angett att du kör per år. När du har denna information har du alla förutsättningar för att lyckas med kostnadseffektiviseringen.

Jämför på Insplanet

Det är lätt att lägga ner enormt mycket tid när det kommer till tjänster som försäkringar, men tänk på att du kan använda den tiden till något bättre. Om du inte är genuint intresserad av att jämföra priser och villkor rekommenderar jag ett besök på Insplanet som jämför försäkringsbolag och plockar fram det billigaste utifrån de paramentrar du anger (Ålder, var du bor, vilken bil du har, om du varit skadefri, antal mil etc).

Stanna inte där!

Observera att Insplanet presenterar de företag de samarbetar med först, och ibland inte ens visar priser från vissa bolag. När jag jämförde sist fick jag 9000 som bästa pris för min helförsäkring. Jag kollade därefter på länsförsäkringar, och genom att flytta hemförsäkringen dit och få 10% rabatt på båda försäkringarna skulle min helförsäkring inte kosta mer än 7700 kr! Så det kan löna sig att kolla med ditt lokala länsförsäkringar också!

Överförsäkra inte

När du försäkrar bilen får du som jag skrivit tidigare ange hur många mil bilen går per år. Det finns ingen anledning att slå till på en jättehög siffra bara för att vara på den säkra sidan. Se till att inte överförsäkra bilen, men samtidigt inte underförsäkra. Lägsta gränsen brukar vara 1000 mil per år, och de flesta ligger kring den gränsen, om man inte kör väldigt mycket och långa sträckor.

Kolla självrisken

Om olyckan skulle vara framme får du såklart betala en självrisk. Det kan löna sig att ha koll på hur stor denna är. Ofta kan man köpa en självriskreducering för någon hundring per år, som gör att självrisken blir mycket lägre om olyckan skulle vara framme. Det kan vara värt att ha koll på, för det spelar ju ingen roll om du valt en billig försäkring om du sedan får betala tillbaka allt vid ett skadetillfälle…