Tjäna pengar på att blogga automatiskt

Har du någon gång tänkt på att starta en blogg, men tycker att det verkar vara lite väl mycket jobb? Speciellt om man är ute efter att tjäna pengar på bloggen, så finns det ju ingen begränsning på hur mycket jobb man kan lägga ner på en blogg… Det finns ett enklare sätt att lösa det på. Du kan låta din blogg sköta sig själv!

Vilket språk?

Den här artikeln lämpar sig för om du tänkt blogga på engelska. Det är möjligt att det går att applicera på en svensk blogg också, men det kommer inte alls att bli lika bra resultat, så räkna med att du bör blogga på engelska för att utnyttja det!

WordPress Robot

Det finns en så kallad premium-plugin som heter WordPress Robot som sköter din bloggs uppdateringar helt automatiskt. Hur går det till? WP Robot hämtar information från sajter och publicerar på din blogg med ett av dig valt intervall. Du kan bestämma själv vilka sajter som information skall hämtas från t.ex: Youtube, Flickr, Amazon, Clickbank, Ebay, Artikelarkiv, RSS-feeds etc. Blanda hämtningarna så att det inte bara kommer klipp från youtube utan varierat innehåll, så har du strax en blogg som går på autopilot – en autoblogg!

Att tänka på

En autoblogg kommer att innehålla innehåll som redan finns publicerat någon annanstans på internet. Detta är inte positivt för dina resultat i sökmotorer. Tänk på det om du vill dra besökare från just sökmotorerna! Dock finns det ju flera andra sätt att dra besökare till din blogg – till exempel genom twitter (mer om det kommer i ett senare inlägg).
Om du hämtar från en RSS-feed. Tänk på att du bör ha godkännande från de som publicerar den, så att du inte åker dit på att ha publicerat upphovsrättsskyddat material!

Går det att tjäna pengar på detta?

En bra fråga! De länkar som skapas till ex. Clickbank, Amazon och Ebay blir dina affiliatelänkar, så att du kan tjäna pengar på alla besökare du levererar till respektive sajt. Eftersom du kan sätta upp en väldigt nischad blogg och få väldigt nischade besök bör denna metod kunna generera ganska bra pengar på sikt! Jag återkommer när jag har flera sajter uppe och kan utvärdera resultatet!

Resa i tiden!

En otroligt bra sak med WP-Robot, även om du inte vill låta den blogga åt dig är att den kan blogga bakåt i tiden. Om du startat upp en ny blogg, så dröjer det ganska lång tid innan den är fylld med innehåll så att besökare hittar till den och stannar kvar på den. Där finns en väldigt intelligent funktion för att just starta upp en blogg genom att blogga bakåt i tiden.

Jag kommer att köpa WP-robot på Roland AX Synth för att testa hur det fungerar, och uppdatera mer information så småningom.