Bra wordpress-teman

När jag gör webbsidor så använder jag uteslutande wordpress. Oavsett om du ska göra en blogg, webbshop eller en vanlig infosida, så funkar wordpress så otroligt bra att det inte finns någon idé att sitta och koda i onödan. Men hur får man en riktigt snygg sida med wordpress?

Använd teman

Det är två saker som gör att wordpress är så otroligt bra. Nummer ett: Det finns ett oändligt antal teman att installera och tweaka till en design som är precis som du vill ha den. Nummer två: Det finns ett oändligt antal plugins som gör att du kan lägga till nästan vilken funktion som helst helt och hållet utan att koda själv. Både teman och plugins installeras från det grafiska gränssnittet och det är bara några klick bort. Dock måste man ju hitta ett tema man gillar innan man kan installera det.

För detta kan jag verkligen rekommendera Best WordPress Themes som har listat enkolumnsteman, tvåkolumnsteman trekolumnsteman, magasinteman, photogalleriteman, premiumteman etc. Det är en otroligt bra resurs att använda sig av!

Gör egna teman

Om du inte vill att din sajt ska se ut som någon annans så kan du ju dels tweaka ett tema till oigenkännlighet, eller också skapa ett eget tema. Att göra det från grunden kräver dock en del kunskaper. Dock finns det sajter som helt automatiskt genererar ett wordpresstema åt dig.

Titta in på WordPress Theme Generator.