Hälsa är en mycket lukrativ nisch!

Det finns en nisch som alltid kommer locka mycket besökare, och där besökarna kommer vara beredda att lägga pengar på produkter, information etc. för att skapa förändring. Detta är hälsonischen. Jag har inte alls varit aktiv i denna tidigare, men har nu på gång ett projekt som handlar om magmuskler. Mer om det kommer så småningom.
I veckans SEO-sunday (läs mer om vad det är nedan) finns ett antal inspirerande sajter om hälsa, viktnedgång, tandblekning och liknande.
Bantning är stort på internet. Det är även stort på TV just nu. Det har aldrig varit så gott om hälsoprogram på TV som det är nu. Det är betydligt lättare att köpa produkter för bantning online än att gå till en butik för att göra det. Tryggheten att kunna välja och vraka utan press från någon utomstående gör att det är lättare att köpa t.ex måltidsersättning, nutrilett och kosttillskott av olika slag på Internet än i Hälsokostfackhandeln. För dig som driver sajter är detta också positivt eftersom du kan få en väldigt hög konverteringsgrad på en sådan sajt. Jag kommer absolut prova att göra en sajt om viktnedgång inom kort!
En nisch som kom upp extremt mycket i och med att modebloggarna började använda och annonsera för produkterna är tandblekning. Det verkar finnas väldigt många olika sätt att bleka tänder och lika många sätt att bygga sajter omkring ämnet. Även detta är ett ämne som jag inte byggt någon sajt kring själv, men som jag vet många som tjänar bra med pengar på så det är helt klart en rekommendation att prova. Liksom viktnedgång föredrar många att göra tandblekning hemma, och en nisch där det är lätt att skriva copy för att få folk att konvertera till köpare/leads.
Jag pratar ju mycket och ofta om att hitta en nisch för sina hemsidor/produkter. Det är lättare att sälja en produkt som är väldigt smal eftersom det är lättare att hitta sin målgrupp. En sajt inom hälsonischen som jag tycker uppfyller detta mycket väl är karpaltunnelsyndrom som handlar om denna åkomma med det väldigt krånliga namnet. En form av restless legs fast i händerna, där man vaknar med stickande känsla på nätterna. Sajten handlar om hur man botar denna åkomma, och är i mina ögon väldigt inspirerande i både innehåll och domänval!

SEO-Sunday är en aktiivtet som hålls varje vecka på SEO-forum.se. Deltagarna gör en ny sajt eller uppdaterar en befintlig och sedan bloggar alla om varandras projekt för att ge bra initial länkkraft. Dessutom är det riktigt bra uppslag till blogginlägg. Detta är första gången jag deltar.