Infosidor och E-handel

I denna veckas SEO-sunday (läs mer om vad det innebär längst ner) finns ett antal e-handlare och infosidor om produkter med och dessa tipsar jag om i det här inlägget. Just E-handel är något som jag verkligen känner för att starta upp, men har inte kommit fram till vilken/vilka produkter jag vill sälja ännu. Dock tycker jag det är mycket inspirerande att se vilka produkter andra E-handlare säljer och att otroligt nischade produkter kan sälja mycket bra. Det finns helt enkelt en marknad för väldigt många annorlunda produkter på Internet. Förhoppningsvis kan detta fungera som bra inspiration för vilken sorts hemsidor du kan skapa för att tjäna mycket pengar på internet genom e-handel.
En nisch där jag faktiskt varit lite aktiv med egna sajter är solglasögon och då framförallt Rayban Wayfarer. Denna sajt om solglasögon fokuserar mer på solglasögon i allmänhet än på speciella modeller men fyller helt klart en funktion som informationssida i ämnet. Dessutom ligger den på n.nu som jag är klart intresserad av att prova till någon MFA eller informationssida snart, eftersom man slipper betala för domännamn när man lägger sina sajter där.
Fortsättningsvis på temat kläder och accessoarer och något som är grymt populärt att handla är klänningar online. Detta vet jag från en blogg jag har om vintage kläder där de mest eftersökta inläggen alltid handlar om klänningar. Sommarklänningar, sjömansklänningar, festklänningar etc.
En för mig ny nisch är körtkort. Det är en smart nisch eftersom det ALLTID kommer nya människor som behöver ta körkort. Dessutom är detta något som många lägger ansenliga summor pengar på och en sajt om körkort, körkortsfrågor, teoriprov etc. en väldigt bra idé.
Jaktprodukter är också något som de intresserade ofta lägger mycket pengar på. Dessutom är det väldigt brett och stort vilket gör att det finns ett stort utbud av webbshoppar inom detta. Därför gäller det att hitta sin nisch och till exempel sälja riktiga kvalitétsprodukter som fällkniven, de bästa kikarsiktena på marknaden foderspridare av hög kvalitét etc. Jag är ingen jägare själv men vet hur viktigt det är med produkter av hög kvalitet. Dock är jag mycket intresserad av friluftsliv och skulle därför verkligen vilja ha en kniv från fällkniven. De står över allt annat när det kommer till kvalitet och funktion.
Sist men inte minst vill jag tipsa om något som inte hör till de traditionella E-handelsprodukterna – iallafall inte i mitt huvud. När jag tänker e-handel tänker jag främst på lätta och ganska små produkter som är enkla att skicka och som inte tar skada i frakt etc. Därför tycker jag det är trevligt att se att det går att sälja sten på Internet. Gravstenar, Bänkskivor och andra produkter i granit fungerar uppenbarligen också bra att sälja. Och jag tror det är väldigt skönt om man vill köpa en gravsten att kunna göra det hemifrån, istället för att behöva åka någonstans. Granit kommer jag annars mest i kontakt med när jag är ute och klättrar, men det är ju vår vanligaste bergart som används enormt mycket.

SEO-Sunday är en aktiivtet som hålls varje vecka på SEO-forum.se. Deltagarna gör en ny sajt eller uppdaterar en befintlig och sedan bloggar alla om varandras projekt för att ge bra initial länkkraft. Dessutom är det riktigt bra uppslag till blogginlägg. Detta är första gången jag deltar.