Hostgator Affiliate

Om du jobbar med affiliateprogram, alltså att marknadsföra andra företags produkter och tjänster så lönar det sig att lägga fokus på ett program i taget, för att se till att maximera sina inkomster. Detta utan att lägga alla ägg i samma korg…

Om du jobbar med bra affiliateprogram kan de vara ett riktigt bra sätt att tjäna pengar. Tyvärr betalar många affiliateprogram ut väldigt dåligt, vilket är tråkigt, eftersom det inte blir lika lönsamt att rekommendera dem, vilket leder till att de får färre kunder, men många har riktigt bra dealar.

Det som är intressant med affiliateprogram är att du ofta kan tjäna mer pengar ju mer du jobbar, vilket gör att det kan löna sig att fokusera sitt arbete på ett enskilt program under en tid, för att maximera sina intäkter… Jag ska ta ett bra exempel på detta som dessutom visar lite på inkomstpotentialen i att marknadsföra andras tjänster och varor.

Ett mycket bra affiliateprogram

Jag lagrar majoriteten av mina hemsidor på Hostgator. Det är ett amerikanskt företag som har över 2,5 miljoner kunder, och har den fördelen att de erbjuder obegränsat antal domäner, obegränsat utrymme och obegränsad trafik till ett mycket bra pris. Någon motsvarighet finns inte på den svenska marknaden idag.

Som kund hos Hostgator har jag även möjlighet att marknadsföra deras program. För det får jag ersättning om någon köper deras tjänster. Ett webbhotell hos hostgator kostar runt $60 per halvår. Man kan använda en kupong eller hostgator coupon till exempel “hgc25” för att få $10 i rabatt. Detta ger ett ungefärligt halvårspris på $50. Du kan även ange coupon “Twitter” för en rabatt på 20% på din första order. Om man som affiliate refererar en sådan kund får man $50. Hur kan man få lika mycket som det kostar? Jo för att trogna kunder kommer att inbringa långt mycket mer än $50 dollar till Hostgator, varför de erbjuder denna generösa ersättning.

Ännu mer betalt

Dock stannar inte möjligheterna där, eftersom Hostgator erbjuder mer betalt ju mer kunder du ger dem:
1-5 kunder ger dig $50 per kund.
5-10 kunder ger dig $75 per kund.
10-20 kunder ger dig $100 per kund.
21+ kunder ger dig $125 per kund.

Vilket innebär att om du levererar 21 kunder kommer du att tjäna $2625 vilket med dagens dollarkurs är ganska precis 19000 kronor. Genast blev det inte så centralt hur bra din webbplats generade pengar för du fick en shysst lön från ditt webbhotell. Inte så tokigt.

Hur ska man marknadsföra?

Vad jag rekommenderar dig att göra är att lägga ett meddelande i sidfoten på dina hemsidor (eller din hemsida) i stil med “Denna sida använder Hostgator” Så får du automatiskt intresserade människor att gå till hostgators webbplats.

Länken ovan och bannern nedan går med min affiliatelänk till hostgator, så om du vill att jag inte ska tjäna pengar ska du INTE använda den.
Min link ser dock lite annorlunda ut: http://tjana-pengar.nu/links/hostgator istället för http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=W2Best. Det beror på att jag använder en plugin till WordPress (bloggverktyget) som heter WP-affiliate som enkelt gör om affliatelänkar till snygga länkar. Det rekommenderar jag varmt.

Utan hemsida?

Om du inte har någon hemsida men ändå vill kunna marknadsföra ett affiliateprogram med en snygg länk är de inte svårt att lösa. Du kan registrera en snygg länk hos Loopia eller någon annan domänregistrar och registrera ett domännamn som du sedan kopplar direkt till din affiliatelänk. Det skulle t.ex kunna vara thehostgator.com eller hostgatorn.com eller .se. Den länken kan man sedan marknadsföra varhelst man känner för det. Så fort någon använder den länken refereras den eventuella försäljningen till dig.

Försök dock att hitta andra sätt att marknadsföra din länk än att köpa sökord på Google. För sökordet “hostgator” är genomsnittspriset per klick 70-120 kronor. Det plockar på i längden!

Om du undrar något över det här konceptet så är det bara att fråga!
Lycka till!