Content is King (på google)

Ett ofta använt begrepp på nätet är “Content is King”. Vad betyder det egentligen och hur kan du dra nytta av det?

Eftersom google är ett väldigt effektivt ställe att locka besökare till din hemsida, är det intressant att veta hur man kan få så mycket besökare som möjligt från google. Det är lätt att tro att man skall satsa på ett speciellt sökord, vilket självklart är bra, men Content is King är ett bättre och roligare begrepp att jobba efter.

Tjäna pengar som exempel

För att ta den här bloggen som exempel: Jag skulle kunna lägga allt krut på att få den här bloggen att hamna högt på google när man söker på “tjäna pengar”. Det är enligt googles keywordtool cirka 60 000 personer i månaden i Sverige som söker på det, och det finns VÄLDIGT många andra sidor på temat. Det blir ett stort jobb att försöka få upp sin egen sajt på förstasidan, och framförallt långsiktigt. Mycket långsiktigt. Istället för att enbart fokusera på en sökterm rekommenderar jag att du producerar så mycket vettigt innehåll som möjligt inom din nisch. Detta gör att du kommer att ranka högt på vissa sökord som inte så många söker på, men om din hemsida kommer allra högst, kommer de som söker på dina sökord nästan garanterat att klicka in sig på din sida. Ju mer du fyller på, desto fler besökare kommer du att få, på mängder av olika sökord!

Ett välfungerande exempel

Min personliga blogg W2Best har en ganska bra ström besökare som återkommer. Det är bra, men ännu mer intressant är att nästan hälften av trafiken till bloggen kommer från google, till ett speciellt inlägg som jag skrev för flera år sedan, och handlar om hur man knyter halsdukar. Det inlägget rankar högst på “knyta halsduk” men även på mängder av olika liknande söktermer som “knyta scarf”, “knyta palestinasjal”, “halsduksknutar” och massa andra. Det var inget jag förutsåg för två år sedan, att det inlägget skulle dra in många hundra besökare i månaden på min blogg flera år efter att jag skrivit det…

Se bara till att producera mycket relevant innehåll, så kommer besökarna att flöda in till din hemsida oavsett om du vill det eller inte!