Hur tänker du för att tjäna pengar?

Det är en speciell känsla att skriva en första artikel på min hemsida om att tjäna pengar. Det finns så OTROLIGT mycket jag kommer att ta upp här det kommande åren att det nästan förefaller omöjligt att samla de första tankarna till ett ensamt blogginlägg. Jag kommer försöka hålla denna hemsida så konkret som möjligt men i det här första inlägget tänkte jag vara lite mindre konkret och lite mer fokuserad på hur man ska tänka för att tjäna pengar!
Det finns egentligen två saker du behöver tillgodogöra dig för att för alltid kunna tjäna mycket pengar. Det första är ett bra tänk. Du kommer aldrig att komma någonstans utan rätt tankar. Framgång kommer aldrig att komma av sig själv. Det är något som du bestämmer dig för att skapa och sedan skapar. Självklart kan det låta klyschigt, men tänk efter: Finns det något i ditt liv just nu som inte började med en tanke i ditt eller någon annans huvud? Finns det något du anser skett helt slumpmässigt?
Brian Tracy sammanfattar det jag beskriver i sin bok “100 nycklar till framgång” med fyra nyckellagar:

  1. “Lagen om uppfattning: Det du tror på med övertygelse, vad det än är, blir din verklighet.” När du gör dig av med de självbegränsande uppfattningar du kanske har om dig själv, och ersätter de med positiva uppfattningar kommer mycket i ditt liv att förändras.
  2. “Lagen om förväntningar: Det du förväntar dig med stor tillförsikt blir din självuppfyllande profetia.” Det andra förväntar sig av dig påverkar också enormt mycket, varför du bör omge dig av människor som ställer förväntningar på dig som gör att du preserar bra.
  3. “Lagen om attraktion: Du är som en magnet som oavbrutet drar till sig människor, händelser och omständigheter som är i harmoni med dina dominerande tankar” Vill du ha gott i ditt liv, tänk på det. Lägg inte fokus vid negativa saker. Du kanske inte kan bestämma exakt vad som ska hända i ditt liv, men du kan alltid bestämma hur du agerar eller reagerar på det som händer.
  4. “Lagen om korrespondens: Din yttre värld är en spegelbild av din inre. Den korresponderar med ditt dominerande sätt att tänka.” När du kontrollerar dina egna tankar helt och fullt, har du verkligen makten över ditt liv.

Jag kommer såklart skriva om positivt tänkande här, eftersom det är en stor del av förmågan att tjäna pengar. Det finns grymt mycket bra böcker som jag också kommer att tipsa om. Alla artiklar jag skriver på ämnet kommer dock att gå tillbaka till denna, för till dessa fyra nyckellagar går att dra nästan alla framgångstips, coachingprogram etc. Oavsett hur dyra de må vara, så är det där de bottnar.

Brian Tracy är inte jättesnygg, och inte jätteung, men han har mycket bra att säga!