Lösa in check i Sverige

3 Comments

Det är inte helt enkelt att lösa in en amerikansk check i Sverige. Vissa banker tar riktigt höga avgifter och därför gäller det att välja och vraka lite för att få ut så mycket pengar som möjligt.

Clickbank betalar endast med check

Ett av världens största affiliatenätverk Clickbank, har grymt mycket bra produkter man kan marknadsföra, och jag kan verkligen rekommendera att du blir medlem där. Dock är ett litet problem att de inte betalar ut till payson utan med en check som skickas direkt till dig från USA. Hur konstigt det än kan verka för oss så använder man checkar i enormt stor utsträckning i USA, trots alla problem det innebär med checkar som inte har teckning och checkar som löses in på fel persons konto etc.

Om du vill promota produkter på Clickbank kan du få betalat till bankkonto, men då måste du driva ganska stora intäkter under ganska lång tid, och innan du gjort det så måste du acceptera att du får din betalning via check.

Det finns ett problem med detta. Att lösa in en check i Sverige kostar för det mesta runt 500 kronor, vilket gör att det blir ganska meningslöst med t.ex en check på 100 dollar (det blir 200 kronor kvar).

seb

SEB Löser in Check för 150 kr

Det finns en enkel lösning på detta. Skaffa ett konto hos SEB. SEB tar endast 150 kronor för att lösa in en check vilket är mer än tre gånger billigare än exempelvis Swedbank, Nordea och Handelsbanken. Dessa tre har såklart andra fördelar, som jag tänker komma till så småningom, men att lösa in Checkar, det får man göra på SEB.

3 Replies to “Lösa in check i Sverige”

  1. Fick betala 1 400 spänn (No joke) när ja löste ut min check från swedbank. Jublade hela vägen hem med mina 400 kr

  2. Försökte lösa in min Click Bank check på Swedbank, men de ville ha mer betalt än vad checken gav… Jag skickar tillbaka min check till Click Bank… Suck…

Comments are closed.