MFA – Made for AdSense

2 Comments

MFA är ett begrepp som du kommer att stöta på om du är intresserad av att tjäna pengar på Internet. MFA står för Made for AdSense och är själva konceptet av att göra sajter för att tjäna pengar via Google Adsense. Vad är fördelarna med detta och vad ska man tänka på?

När det gäller MFA ska man ha klart för sig att samma regler gäller inte riktigt som i vanliga fall. Målet är att få en hög CTR och hög CPC. CTR – Click through rate innebär hur stor procent av dina besökare som faktiskt klickar på en annons och CPC är hur mycket du får per klick. Ett annat begrepp att ha koll på är CPM – Cost per mille och är värdet av 1000 besökare på din sajt.

Det som är intressant är att när det gäller MFA gäller inte regler som Content is king. Jag brukar annars predika att så länge du har ett bra innehåll kan det inte gå dåligt för din hemsida. När ditt mål är att få användarna bort från din sajt är det dock intressant att inte erbjuda all information på din egen sajt. Om all info finns där, kommer ju inte folk att klicka på annonserna för att få mer information. Så gör din sajt informativ men erbjud inte ALL information inom området…

Tänk också på att välja en nisch där du får en hög CPC. CPC är helt beroende av hur mycket en annonsör är beredd att betala för ett klick på dina adsense-annonser. Detta är som allt annat beroende på tillgång och efterfrågan. Generellt sett är det lätt att få en hög CPC inom ett segment där det är populärt att annonsera via Adsense. Exempel på dessa är poker, andra former av spel, marknadsföringsmaterial, resor och tjäna pengar. Den här bloggen har därför ett ganska attraktivt segment. Faktum är att huvudsakligen kommer intäkterna på denna blogg från Adsense – från besökare som klickar sig hit från google, till en specifik artikel och sedan vidare via en annons för att få mer information. Jag försöker erbjuda en lagom mängd information inom respektive område för att man ska väcka ett intresse och sedan vilja ha mer information.

De flesta som jobbar med MFA gör det enligt conceptet the more the merrier! Alltså de sätter upp en väldigt stor mängd sajter som alla driver en del intäkter och tillsammans blir det mycket pengar.

Jag ska först av allt klargöra att jag jobbar inte jätteaktivt med just MFA, men jag har några sajter inom detta segment, och tycker det är intressant. Inom kort kommer jag att fortsätta och såklart uppdatera mer här om vad som händer. Jag har cirka 10 nya sajter på gång inom MFA.

2 Replies to “MFA – Made for AdSense”

  1. Det där med att “inte erbjuda all information” tror jag inte mycket på. Jag tror mer på att skriva så mycket inforamtion som möjligt och i slutet av artikeln lägga en adsense annons som folk mer än gärna klickar på när dom har läst ett kanoninlägg.

    Det funkar iallafall perfekt för min del.

  2. Jag håller med dig! Helt klart bör man erbjuda så mycket content som möjligt! Speciellt om man har en sajt dit folk skall återvända! Dock när jag skrev, och fortfarande, har jag ganska lite erfarenhet av att jobba med MFA, men vill och ska jobba mer med det!!

Comments are closed.