Sälj information till internationella marknaden

Har du möjligheten att rikta dig med dina varor eller tjänster, webbsajter och projekt till en internationell marknad? Gör det! Det är mycket lättare att få en bra ström med intressant trafik om man inte bara riktar sig mot den svenska marknaden.

Även om det kan vara lättare att komma högt på Google.se än på Google.com så rekommenderar jag ändå att du ger dig in på den internationella marknaden. En bra idé kan vara att göra några enkla hemsidor för den svenska marknaden och några för den internationella.

Språkproblem?

Du kanske tänker att det är svårt att jobba internationellt för att det är svårt med språket. Du måste ju trots allt producera innehåll på engelska (eller för den delen på något annat stort språk), men det finns definitivt lösningar på den utmaningen! Det är nämligen väldigt enkelt och, tro det eller ej, inte särskilt dyrt att outsourcea skrivandet till någon annan, och på så sätt bara sköta marknadsföringen själv, vilket är det allra roligaste!

Hur gör man för att outsourcea något?

Det finns flera olika sätt, men de mest lättillgängliga är att använda någon av de internationella marknadsplatser för frilansare som finns. Dessa är enkla att använda och ofta går det att få tjänster utförda för otroligt låga priser, oavsett om det gäller produktion av text eller grafik, webb etc.
Get a Freelancer är en väldigt stor sida för outsourcing med mängder av duktiga frilansare som väntar på att få lägga bud på dina uppdrag. Lägga bud? Ja det fungerar som en omvänd auktion. Du lägger upp ett uppdrag och sedan får de som kan tänka sig att utföra uppdraget ange hur billigt de kan tänka sig att göra jobbet. Gå in på sajten och kolla runt lite. Jag lovar att du kommer att bli förvånad över hur billigt det kan vara.

get a freelancer

En liknande sajt med motsvarande funktion men inte lika stor bredd är Elance.

När du väl har ditt material är du fri att göra vad du vill med det. Ge bort det, för att skapa ett förtroende, eller sälja det. Eftersom digitalt material är väldigt lätt att distribuera och automatisera kan du skapa webbplatser och produkter som helt och hållet säljer sig själv!

Distributionen?

Jag rekommenderar två olika sätt att sälja sitt material. Antingen gör du en medlemssajt med Easymemberpro eller så gör du en E-bok med någon av de många E-boksprogram som finns att köpa. E-bookpro eller E-bookgold är två exempel som jag provat och som fungerar mycket bra. De kostar en slant men det är klart värt pengarna!

Har du ett bra innehåll och marknadsför bra, så kan du räkna med bra intäkter från dina internationella projekt. Se bara till att göra det nischat! Du bör inte vara bred, eftersom det då blir svårare att sälja ditt material, då konkurrensen är större, och besökarna inte vet om de får precis den information de vill ha. Var så nischad som möjligt!

Har du inte redan ett Paypal-konto bör du skaffa ett, eftersom det är det absolut lättaste sättet att ta betalt på Internet. Du kan få betalt av alla som har ett vanligt betalkort, utan att de behöver ha ett paypalkonto.
Det går även att använda clickbank, med den stora fördelen att Clickbank har ett inbyggt affiliateprogram med tusentals människor som säljer din produkt på kommission. Kan du hitta 50 affiliates, så blir 50 gånger mer jobb utfört. Clickbank tar relativt höga avgifter, men det kan vara värt det i längden! Tänk dock på att de betalar ut via check, som kan vara ganska dyrt att lösa in i Sverige.

Det finns väldigt mycket att lära sig när det kommer till att sälja information på internet, och det går aldrig att bli fullärd. Sök information, läs det du kommer över, så kommer du att få mycket inspiration till att skapa och sälja digitala produkter!