Sälj prylar dyrare än du köpt dem och tjäna pengar

Jag har en enkel princip som jag håller mig till när jag köper något. Kan jag sälja detta dyrare i framtiden? Det kanske låter konsigt, men det är ganska enkelt, och det gäller bara att man följer en del principer, och att man har lite koll när man väl är intresserad av att köpa något!

Bestäm att du ska köpa något

Det första steget när du skall köpa något är att bestämma dig för att du vill ha det. Det är väldigt viktigt att det kommer först, och inte att du stöter på en slumpmässig produkt och bestämmer dig för att du vill ha den. Det kanske låter konstigt att tänka på det sättet, men det har visat sig enormt många gånger att när jag bestämt precis vilken produkt jag vill ha, så dröjer det inte länge förrän det dyker upp en mycket bra möjlighet att köpa den.

Bevaka sökord

Möjligheter att köpa en produkt dyker oftast upp på någon av köp&sälj-sajterna, där enorma mängder annonser alltid finns. Om man är ute efter något ovanligt eller något till ett speciellt bra pris lönar det sig dock att sätta en bevakning på de ord som man är intresserad av. Detta är ganska enkelt att göra, men är begränsat till ett fåtal ord, så du får inte vara intresserad av för mycket samtidigt!

Håll dig uppdaterad

Det här är det viktigaste tipset. På blocket brukar först till kvarn få mala. Ofta har auktioner på tradera ett köp-nu-pris som försvinner så fort ett bud lagts. Vill du verkligen ha en produkt måste du hänga med. Se till att söka efter de produkter du är intresserad av ett par gånger per dag, för att försäkra dig om att du har koll på allt som läggs in.

På Blocket – Vänta inte! På tradera – Vänta!

Köper du något på blocket så finns det egentligen bara två regler att följa om något riktigt bra läggs ut på annons. Var snabb, och var beredd att åka och hämta prylen omgående om det behövs! Säljare på blocket prioriterar ofta att någon kommer och hämtar varan. Se till att få en snabb affär!
Köper du något på tradera bör du göra precis tvärt om. Lägg absolut inget bud innan sista minuten på auktionen. Den sista minuten är när allt händer, och ju längre du väntar desto bättre. Bestäm dig i förväg vilket pris du kan tänka dig att betala och lägg det så sent som möjligt. Om du vinner auktionen gör du det på så bra pris som möjligt (förutsatt att ingen annan hinner lägga ett bud efter dig). Om någon har lagt ett högra bud än du, så har du inte betalat mer än du bestämt dig för. Det är väldigt lätt att bli triggad i slutet av en auktion och lägga fler bud än man tänkt. UNDVIK DET! Om det är något som är extremt ovanligt och värdefullt ska du såklart hänga med så länge du vill, men detta är det bästa sättet att se på det generellt!

Använd och sälj sedan

När du köpt din pryl till bästa möjliga pris ska du såklart använda den så länge du känner för. När den tiden är över, se till att sälja den för samma pris du köpte den för eller dyrare! Hur? Genom en utomordentligt bra beskrivining av objektets fördelar, med väldigt attraktiva bilder, brukar det mesta gå att sälja minst lika dyrt som man köpt det! Självklart har saker en värdeminskning, men den äts upp nästan helt vid den första försälningen (när du är köpare), och du behöver inte ta smällen.