Sälja på Etsy.com

Har du hört talas om Etsy.com? Det är en av världens största marknadsplatser för försäljning av “hemmagjorda” produkter. Ett riktigt bra ställe att kolla in om man gillar att skapa kreativa saker i liten skala, och vill kunna sälja dem på en internationell marknad.

Etsy.com skiljer sig ganska markant från t.ex E-bay och Alibaba. På E-bay är allt auktioner och högstbjudande vinner produkten. Jag tycker att man bör sätta ett lågt utropspris för att låta marknaden bestämma slutpriset. På Alibaba är det istället massförsäljning som gäller. Sällan säljs mindre än 10 exemplar i taget av produkterna, och de är uteslutande till för vidareförsäljning.

Etsy.com är istället som ett “hantverkarEbay” där de som tillverkar saker runt om i världen kan sälja dessa till ett pris som de själva bestämmer.

Ponera att du tillverkar egna väskor, jackor eller smycken. Då tycker jag att det är betydligt smartare att använda sig av befintliga marknadsplatser än att försöka bygga en webbshop på egen domän, med allt det innebär av content, seo, sem och övrig marknadsföring. Det går att sälja saker utmärkt på både tradera, blocket och etsy, och dessutom i en ganska stor skala med deras olika företagskonton.

Utnyttja de marknadsplatser som redan har trafik för att du endast ska få pyssla med det viktiga!