Sparande vs. löpande inkomstkällor online

Jag har sen ett år tillbaka ett fast jobb, vilket jag aldrig haft innan det. Det är en väldigt speciell känsla, och det menar jag inte på ett odelat positivt sätt. När min provanställning gick över i en fast anställning kände jag mest att det var jobbigt, och att jag skulle komma att sitta fast på företaget etc. Det som en fast anställning med vanlig lön skapat är dock en större potential att sätta upp sparande. Jag har satt upp automatiskt sparande i 3 olika former:
Huvudsakliga sparandet: 3500 kr per månad i avanza zero, som är en indexfond helt utan avgifter. Den enda fonden på marknaden utan avgifter, men med samma innehav och utveckling som en normal Indexfond. Och man kan väl säga att utvecklingen är rätt okej…

Det är inte många fonder som håller liknande utveckling. Ett jämt sparande med spridda risker känns som ett bra val där.

Mitt andra sparande är 1000 kr per månad på ett vanligt räntekonto med cirka 3% ränta. Det sparandet är till för att jag vid årets slut ska ha möjlighet att ta tjänstledigt en månad och åka ut och resa, om jag skulle känna för det. 12 000 kr blir budgeten för detta projekt, vilket räcker utmärkt för en och en halv månad i Asien inklusive flygbiljett.

Mitt tredje sparande kallar jag för Weekendsparandet. Det är 500kr per månad som automatiskt går in på ett sparkonto i samma bank som mitt lönekonto ligger. Det kontot lägger jag även engångsinsättningar på, när jag sparat pengar i vardagen t.ex låtit bli att köpa snus, dyr lunch el liknande. Det kan låta löjligt men det plockar ändå till mycket pengar på det kontot som jag sen använder till en weekendresa varannan/var tredje månad. Hittills har det blivit London och snart är det dags igen.

Allt detta sparande är 100% automatiserat och jag lyfter inte ett finger för att pengarna ska föras över till de olika ställena.

Frågan jag ställer mig här är väl huruvida sparande är en sund väg att gå, eller om det är bättre som jag tidigare gjort, att tjäna pengar på en mängd olika små verksamheter och hemsidor online. Det gör jag ju dock fortfarande, så det ena utesluter ju inte det andra. December blev min bästa affiliatemånad någonsin. Är riktigt taggad på att bygga upp fler sajter liknande de jag har. Många bäckar små…

Samtidigt har jag flera vänner som lägger sin tid och engagemang på att spela poker och bingo på nätet och där de lyckats få till en riktigt bra inkomst på att spela online. En av mina mest aktiva vänner gjorde en engångsinsättning på 5000 kr och bestämde att om han spelade bort den skulle han aldrig spela mer. Därefter har han levt på intäkterna från spelandet. Den typen av engångsinvestering tycker jag gör spelande betydligt intressantare.

Jag har faktiskt ett helt nytt projekt på gång, som jag kommer att gå ut med här på bloggen inom kort. Det är inte så jättemkt inriktat på att tjäna pengar, men det kommer att bli en riktigt bra sajt ändå! Mer info kommer! Ha en bra vecka, och OM du har ett fast jobb. Se till att spara en del av lönen. Du kommer aldrig ångra att du gjorde det!