Använd Elegant Themes för WordPress

1 Comment

Jag har länge använt temat Thesis för större delen av mina wordpress-sajter, och tycker fortfarande att Thesis är grymt bra ur SEO-synkpunkt, plus att det är väldigt clean med minimalt antal bilder som gör att det är väldigt lätt att ladda. Dock finns det några sorters sajter där teman från Elegant Themes är helt ovärderliga! Här kommer några exempel. Varje temanamn är länkat till en demo, så att du ser hur temat ser ut live. Elegant themes är ca 60 teman som kostar 39 dollar.

Jämföresajter:
Temat inReview skapar en jämförelsesajt utan att du behöver modifiera en rad kod. Jag har gjort en sajt om Billigt webbhotell och ska snart få upp en om kontantkort och en om abonnemang i stort.
Då det finns ganska många verktyg att köpa för cirka $100 som gör exakt samma sak som inReview känns de $39 man betalar för det och 59 andra teman väldigt värt.

Landningssidor:
En landningssida, alltså en sida som skall övertyga en nykommen besökare att köpa en produkt eller signa upp på ett nyhetsbrev etc. kan vara ganska svår att göra bra med WordPress. Det finns många som säljer teman för ganska dyra pengar som ger måttliga resultat. Elegant themes har nu kommit med temat Convertible som ger enormt stora möjligheter att skapa en snygg landningssida. Verktyget är 3 kolumners drag&drop där du kan lägga till olika moduler och sedan fylla dessa med innehåll. Det finns en instruktionsvideo som är mycket imponerande. Jag skall testa detta tema inom kort på någon av mina sajter!

elegant themes convertible

Mobilanpassad sajt
Ett av mina mål för i år är att göra ett antal av mina sajter mobilanpassade. Hos elegant themes finns ett tema som heter Mobile som lägger till ett mobiltema till det ordinarie. Om någon besöker sajten med en mobil browser visas sajten med Mobile, och annars precis som vanligt. Det är vad jag kommer använda för att mobilanpassa mina hemsidor.

E-handel
Om du använder WP-commerce eller något annat plugin för att göra om WordPress till Webbshop så har Elegant themes ett antal teman som fixar designen riktigt bra. Boutique är ett exempel.

elegant themes boutique

Galleri
Temat ePhoto är perfekt för att skapa ett Galleri. Det finns många gratisteman för detta, men tycker sällan att de fungerar önskvärt.
ephoto från elegant themes title=

Elegant Themes forum
De flesta som jobbar med Elegant themes vill modifiera respektive tema på ett eller annat sätt, och här är forumet till grymt stor hjälp. Oavsett vad du vill ändra finns det nästan alltid någon som gjort samma innan, och som du kan ta hjälp av. Använd den möjligheten och dina sajter kommer att utvecklas grymt mycket!

One Reply to “Använd Elegant Themes för WordPress”

  1. Hej Jonas.
    Intressant läsning om olika Teman. Har själv letat runt mycket och fick till slut köpa ett Tema. Kostade typ bara 170kr så det var inte så mycket. Blev sjukt nöjd och jag har bara börjat att laborera med alla möjligheter i det. Jag köpte CyberChimps Tema iFeature Pro och kan verkligen rekommendera det. Litet tips bara. 🙂

Comments are closed.