Gå på BNI-möte

bni

Driver du ett företag? Då skall du definitivt kolla in BNI som är en av världens största nätverksorganisationer för affärer. Det spelar ingen roll vilken branch du är i, för du kan alltid tjäna väldigt mycket pengar på ett medlemsskap i BNI!
Nätverket är uppbyggt av lokala team som träffas varje vecka 40 gånger per år och följer en speciell agenda, som är framtagen för att de som är med i teamet skall få så mycket affärer som möjligt. Alla får möjlighet att presentera sig under 60 sekunder. Därefter får ett företag 10 minuter att presentera sin verksamhet lite mer ingående. Sedan har man en så kallad referensrunda där man bekräftar referenser som har passerats under den gångna veckan. Dels affärer som har skett inom teamet och referenser till personer utanför teamet (som är den riktigt stora potentialen).
Ett medlemsskap i BNI Sverige är i genomsnitt värt 100 000 kronor. Många gånger kan det vara värt flera miljoner.

Jag är med i BNI Lindesberg, och har det senaste året varit Teamledare för Lindesberg. Det har inte bara gett mkt business av olika slag utan även grymt mycket träning på att prata inför folk, att presentera sin verksamhet på ett positivt sätt etc.

När jag var i Indien i början av 2009 besökte jag 4 BNI-team. Tre i Bangalore och ett i Bombay och fick presentera mitt företag på engelska för som mest 70 personer på ett av mötena. Det var en riktig kick! Dessutom fick jag riktigt bra kontakter för framtiden i Indien, så jag vet vem jag kan höra av mig till om jag behöver hjälp med något! Så besök ett BNI-team om du har ett företag, och se sedan till att besöka andra team i din närhet och i andra länder. Det är verkligen en upplevelse.

BNI-sången:

Hur går ett möte i BNI till? Här har du svaret:

BNI grundades av en man som heter Dr Ivan Meisner. Han hade förlorat sin största kund och funderade på hur han skulle kunna ersätta den utan att behöva sparka personal etc. Han kom på att de som känner mig bäst måste ju vara de som kan hjälpa mig att få kontakt med olika företag och potentiella kunder. Så han samlade ett antal vänner och familjemedlemmar och frågade dem om det kunde hjälpa till att komma i kontakt med det och det företaget. Ofta var det någon som kände någon på det företaget och som hade en väg in. Det gjorde att han fick tillbaka omsättningen och mer än så och inte behövde säga upp någon eller skära ner i verksamheten. Utifrån detta utvecklade han sedan BNI-konceptet som spridit sig över hela världen!

Jag och BNI:s grundare Ivan Misner:

ivanmisnerjonaslarsson