Våga tänka i nya banor!

2 Comments

Det här kanske inte var världens snyggaste bild. Den är gjort med en laptop i paint. Anledningen att jag visar den är för att när jag föreläser brukar jag ofta inleda med att ge alla i publiken ett tomt papper och sedan säga att de har 30 sekunder på sig att måla en hund. Resultatet brukar bli något i stil med det du ser på bilden, men det intressanta är att ALLAS resultat brukar bli så. 90% ritar hunden från sidan med huvudet vänt åt vänster. 5% med huvet åt höger och de sista gör hunden framifrån, men det är aldrig någon som ritar en hund som svingar i lian eller cyklar på en cykel, för det finns inte i vår föreställningsvärld när vi tänker på en hund (hundar får visst bara stå enligt de flesta…).

Anledningen till att jag gör det är för att påvisa att vi ofta är väldigt dåliga på att tänka i nya banor! Jag gjorde den här övningen i morse när jag hade min 10-minuterspresentation på BNI och av 20 personer satte 18 huvudet åt vänster, som vanligt. Eftersom jag pratade om Webproduktion hade sedan presentationen inriktningen att man kan tänka i nya banor även när det gäller webbproduktion. En hemsida behöver inte vara den gamla tradiga uppstaplingen av fakta, bilder och sedan ett kontaktformulär och kanske en offertfunktion med målet att driva in kunder till verksamheten (vilket väl sker ganska sällan enbart på grund av hemsidan) utan det finns så mycket mer man kan göra. Man kan ha en medlemssajt, en skype-betaltjänst, en sms-tjänst, ett forum, en intressant blogg där man publicerar ny information om sitt valda ämne, en webbshop, eller göra en E-bok på sitt område för att sedan sälja den per automatik. Tänk att lägga in detta på en hemsida där man i vanliga fall bara försöker sälja in sina ordinarie tjänster. Då kan man verkligen få nya kunder och få ökad omsättning från något som man kanske inte tänkt på var möjligt alls.

Kör hårt med vad du vill göra, och tänk på att tänka i nya banor!

2 Replies to “Våga tänka i nya banor!”

  1. Tjenare, ramlade in på ditt inlägg när jag sökte på “tänka i nya banor” på google. Intressant, gillar det här med att tänka i nya banor. Det svåra är att göra det tycker jag… handlar en del om att ge sig själv chansen?

  2. Hej! Jag tycker inte det är jättesvårt att tänka nytt, men att trycka bort det gamla, det är det stora problemet. Det sägs att av de tankar vi tänker på en dag är 95% samma som dagen innan.. Tänk vilken utveckling man kan göra per dag, om man bara tänker 80% samma tankar!

Comments are closed.