Handla på loppisar och sälj på Tradera

Nu står sommaren för dörren i Sverige, vilket innebär 100-tals loppisar runt om i landet. Det finns alltid guldkorn att hitta till sig själv, och om det inte är något du vill behålla själv kanske du kan tjäna en slant på att sälja sakerna vidare?

Det finns väldigt mycket saker som säljs på loppisar i garage runt om i Sverige som folk kan tänka sig att betala väldigt mycket pengar för!

Några tips är:
– Märkeskläder
– Skinnprodukter
– Tekniska prylar som foto och musikutrustning
– Antika föremål som gamla leksaker och prydnadssaker
– Väskor
– Accessoarer
– Böcker

Men hur vet man vad som är värt att köpa? Det är förmodligen där du behöver lägga ner mest tid, på att hitta vad som säljer. Kolla igenom kategorier på tradera dagligen för att skaffa dig kunskaperna i vad som går för höga summor. Utan dessa kunskaper kan en vara du säljer för en krona mycket väl gå för en krona!

Tänk också på att få till redovisningen om du går med vinst. Troligen är detta inte att betrakta som näringsverksamhet då kraven för detta är att det ska vara självständigt, vinstdrivande och varaktigt. Du behöver med andra ord göra detta aktivt mer än någon månad per år om det ska räknas som ett företag. Om du har det som en liten extra inkomst under juli och augusti sätter du upp vinsten som inkomst av hobbyverksamhet i din deklaration, så slipper du få problem med skatteverket!

Börja kolla igenom traderas kategorier och lär dig allt om hur man köper billigt och säljer dyrt!