Jobba i Norge och tjäna mycket pengar!

2 Comments

Jag befinner mig just nu i Norge. Min flickvän har fått jobb på ett hotell, och jag har därför bestämt mig att driva mitt företag på distans härifrån. Att jobba i Norge är ett alldeles förträffligt sätt att tjäna pengar.

Här anses svenskar vara väldigt arbetssamma, och inte alls lata i samma utsträckning som i hemlandet. Svenskarna jobbar dessutom för lägre lön än norrmännen, så vi har ungefär samma rykte i Norge som folk från Öststaterna, som kommer till Sverige och jobbar, har. Men det kan ju vara något positivt, för det gör det lättare för svenskar att få jobb i Norge!

Jag håller i detta nu på med en sajt om just detta som heter jobbainorge.eu och kommer även att göra en engelskspråkig motsvarighet.

Stället min flickvän jobbar på heter Hotel-Ullensvang och hon tjänar cirka 20 000 norska kronor i månaden. Eftersom norska arbetsveckan är 35,5 timmar istället för 40 som i Sverige och Norska kronan är värd cirka 1,3 svenska kronor så blir det ju en alldeles utmärkt månadslön! Dessutom är det väldigt förmånliga skatteregler för Svenskar som jobbar i Norge. Vi behöver endast betala 15% skatt på de första 6 månaderna vi är i landet, så det är lätt att förstå att det blir en del över! 🙂

Hur går man tillväga för att hitta jobb i Norge?
Ett alternativ är att kolla på nav.no och finn.no som är de stora webbplatserna för detta, ett annat alternativ är att bara åka hit och dyka upp på de ställen man vill arbeta på med ett stort leende på läpparna och se vad som händer. Ju större stad desto fler jobbtillfällen!

Om inte annat så är det ju inte långt hem igen! Jag rekommenderar absolut att åka till Norge och arbeta!

Categories: Offline

Tags: , ,

2 Replies to “Jobba i Norge och tjäna mycket pengar!”

 1. Jag har jobbat i Norge i cirka 1 år. För att lägga till lite viktig info så ska det sägas att för att tjäna de lite bättre pengarna så krävs det att man blir direkt anställd av arbetsgivaren. I många fall så blir man intagen via något bemanningsföretag vilket leder till att man dels tjänar mycket sämre (40-50 Nok mindre / timma) plus att bemanningsföretag inte alls har samma avtal med sina anställda som i Sverige. Om du är anställd av t.ex. Uniflex i Sverige, då om de inte har något uppdrag åt dig under 1 månad, så får du ända betalt av bemanningsföretaget (cirka 80% av lönen du hade hos uppdragsgivaren). I Norge så får du kontrakt för cirka 2 v åt gången och blir du inte förlängd efter 2 veckor så blir du obetald. Samma sak om du blir sjuk, efter kontraktstiden har gått ut, så får du inte längre sjukpenningen vilket gör att du står utan pengar. Så visst finns det fördelar med Norge, men man ska inte blunda för nackdelarna heller. Mvh Christian

 2. Hej!

  Jag arbetar idag på en restaurang i Oslo som Kock. Måste ge det tipset att hitta jobb i Norge är inte alltid så lätt som många vill påstå.

  Jag och tre vänner, som alla har bra arbetslivserfarenhet av branschen inte fick jobb på engång när vi åkte över till Oslo.

  Fick efter ett tag ett tips av en annan svensk här att hon hade hittat sitt jobb via en sajt som heter http://www.worknorway.se .

  Jag måste ge all credd till dem som jobbar på Worknorway.se för de hjälpte oss grymt snabbt.

  Sökte på max tre tjänster som låg ute där och sen hade jag iaf mitt jobb klart. Enkelt!

  Hett tips till er som är sugna: kika på den webbsidan.

  MVH
  Kalle!

Comments are closed.