Sälj från 1 krona på tradera och tjäna pengar!

3 Comments

Det här inlägget har en enkel uppmaning. När du säljer något på tradera. Vad det än må vara. Sätt så lågt utropspris som möjligt. Det kan vara svårt att förstå när man är ny på tradera men att ha ett lågt utropspris ger väldigt många fördelar.

Marknadspriset

Vad du än säljer, och var du än säljer det så gör du det till marknadspriset. Du sätter ett pris. Vill kunderna inte betala det, så kommer de att pruta eller låta bli att handla av dig. Varför inte göra det smidigit för sig och på riktigt låta marknaden bestämma marknadspriset genom att sätta utropspriset till en krona? Kanske känner du att det är riskabelt. Tänk om man bara får ut några kronor för sitt objekt. Läs vidare, för det är verkligen inget problem att grotta ner sig i.

Fler besökare

Ju lägre utropspris din auktion har, desto fler besökare kommer den att få. Folk gillar att göra fynd på tradera, men när de hittat något som de vill ha är det oftast beredda att betala för sig. Jag har sålt väldigt mycket grejor på tradera och antalet besökare och högsta bud på auktionen följer varandra slaviskt. Därför är det väldigt intressant att få så mycket besökare som möjligt till sin auktion!

Fler bud

Vad spelar egentligen det för roll? Jo oftast sker den riktiga budgivningen på tradera bara några minuter innan auktionen avslutas. Dessförinnan känner bara de potentiella vinnarna på varandra (åtminstone om de är erfarna Traderare). Jag har haft flera auktioner som gått upp 400% den sista minuten av auktionen. För att det ska kunna ske gäller det att man har flera personer som bjuder, och som verkligen vill ha varan, så att de nästan får slåss om den i slutet. Det bästa sättet att få många som bjuder är att sätta ett lågt utropspris. Folk lägger ofta in ett bud bara för att få auktionen i listan, och om de blir överbjudna så får de ju ändå ett mejl så att de kan lägga ett nytt bud. Blir de överbjudna får de ett mejl och så vidare. De har med andra ord en helt annan koll på auktionen än om de bara ska försöka komma ihåg den, eller lägger den i sin minneslista. Se till att få många bud, så får du ett högre slutbud!

Sista budet

Det enda som egentligen är intressant i en auktion på tradera eller ebay är ju det sista budet. Det sista budet är det som skapar ett bindande avtal mellan köpare och säljare att slutföra affären. Jag brukar leka lite med systemet genom att sätta en krona som utrop och ett köp nu pris som är ungefär vad jag vill ha för objektet. Om någon köper det till köp nu, så blir det en snabb affär och man blir nöjd. Om det blir auktion av det (vilket det oftast blir, för folk är pigga på att lägga det första budet) så hamnar nästan alltid sista budet över det man satte som köp nu-pris… Det är en intressant effekt av auktionen som försäljningssätt att köpare triggar varandra till att betala mer än vad man som säljare ibland hade tänkt sig.

Få så många besökare som möjligt

För att du ska få så många besökare som möjligt på din auktion behöver den ligga uppe ett tag. Oftast är dock de som letar efter en specifik produkt ganska frekvent inne på tradera och blocket och letar, varför 7-10 dagar bör räcka som auktionstid oavsett vilket objekt du säljer (om det inte är något riktigt ovanligt så att du vill ha mer tid att marknadsföra auktionen).
Tradera har ett par extra alternativ för exponering som man får betala extra för. Ett av dem är utvalda objekt. Om du annonserar i en kategori där det finns många andra annonser ska du ALLTID välja utvalda objekt. Det kostar 30 kronor men gör nästan alltid slutbudet många gånger högre än så! Använd utvalda objekt!

Marknadsför din auktion

Ju fler som hittar din auktion desto bättre. Och ju fler som hittar den som verkligen är intresserade, ännu desto bättre! Har du hemsidor? Marknadsför din auktion där. Har du facebook eller twitter? Marknadsför din auktion där tillsammans med en länk. De extra besökarna ger garanterat extra kraft åt auktionen!

Ibland går det skit!

Ibland går det riktigt dåligt. Du kanske bara får 10 eller 100 kronor för något du egentligen ville ha 400 kr för. Men sådan är verkligheten. Acceptera det, och var trygg i att veta att det förmodligen dröjer ganska lång tid innan det händer igen!

Gå till Tradera.se och börja sälja från 1 krona idag!

3 Replies to “Sälj från 1 krona på tradera och tjäna pengar!”

  1. Hej! Jag har en fråga till dig. Om jag sätter en krona som utropspris. Objektet vill jag sälja för 400 kronor. Men i slutet av auktionen får jag bara 40 kronor, och jag vill inte sälja objektet för 40 kronor – vill inte och kan inte. Hur ska jag göra (jag vill inte ha negativa feedback)? Tack.

  2. Mari:
    Det är en riskt man får ta. Man kan ju inte dra sig tillbaka när en köpare har köpt objektet. 😀

  3. Tja! Tänkte kolla, med tanke på att tradera är svart inkomst fall man säljer saker där. Men man kan ju tjäna otroligt mkt. Om man gör egna möbler och säljer är det skatte/företags brott då? Någon som vet? Med tanke på att jag får en inkomst på det men inte betalar skatt.
    Mvh

Comments are closed.