Sedan 2011 startade har jag tjänat ungefär $8000 med affiliatenätverket Clickbank

2 Comments

(Gästinlägg av Rasmus Bygger)

Clickbank är det största affiliatenätverket i hela världen när det gäller försäljning av digitala produkter som exempelvis E-böcker. Clickbanks marknadsplats innehåller över 10.000 digitala produkter som människor runt om i världen kan köpa. Samtliga produkter är digitala och detta betyder efter att ha genomfört ett köp får man tillgång till produkten direkt. Man behöver alltså inte gå och vänta på att den ska skickas med posten eller liknande. De allra vanligaste produkterna som säljs är informationsprodukter om något speciellt ämne. Exempel är hur man går ner i vikt, hur man kan få sin hund att sluta skälla eller vad som krävs för att lyckas på jobbintervjun. Det kan alltså vara allt mellan himmel och jord !

Där finns 2 olika sätt för att tjäna pengar genom Clickbank.

1. Skapa en egen digital produkt – Här går det att tjäna oerhört mycket pengar om man skapar en produkt som blir populär. Men det är också lite överkurs för nybörjaren då det krävs extremt mycket tid, engagemang, tålamod och inte minst disciplin. De E-böcker som säljer bäst inom sina nischer innehåller vanligtvis mellan 50-100 sidor och detta tar tid att skriva ihop. Alltså, inte precis det ultimata sättet för att börja tjäna pengar på internet för nybörjaren. Då rekommenderar jag hellre metod 2 som jag själv använder och inte minst tjänar pengar på.

2. Agera affiliate åt andra människors produkter – Att vara affiliate betyder att man marknadsför andra människors produkter på sin hemsida eller blogg. Varje gång någon klickar på din affiliatelänk och genomför ett köp tjänar du provision. På de flesta produkter ligger provisionen på smått fantastiska 50-75% ! Detta är en stor anledning till att Clickbank har vuxit till ett av de största och populäraste affiliatenätverk i hela världen.

Vilket svenskt affiliateprogram kan erbjuda mellan 50-75% i ren provision ?
Hur går jag tillväga för att tjäna pengar på Clickbank?
Min arbetsprocess ser ungefär ut såhär.
1. Jag försöker först och främst hitta digitala produkter inom tjäna pengar nischen då jag själv är oerhört intresserad av detta. Efter att ha hittat en produkt som verkar lovande genomför jag köpet. Du kanske tror att man blir fattig om man ska hålla på och testa en massa olika produkter men så är inte fallet. Man har nämligen alltid 60 dagar på sig att testa samtliga produkter. Håller dom inte vad dom lovar eller man är missnöjd på något sätt har man rättigheten att lämna tillbaka och begära full återbetalning. Alla pengarna betalas då tillbaka till ditt bankkonto.

Ingen frågor ställs om varför du är missnöjd. Jag har fått tillbaka pengar ett dussintals gånger då jag har ansett mig lurad.

Man ska veta en sak, och det är att alla E-böcker och mjukvaror som säljs på clickbank inte alltid håller vad dom lovar. Därför bör man vara oerhört kritisk till en början.

Efter köpet gör jag en fullständig utvärdering och anser jag produkten hålla vad den lovar så börjar jag att marknadsföra den!

2. Antingen så skapar jag en ny webbsida eller så skriver jag ett nytt blogginlägg på min blogg om fördelarna med just denna produkten. Jag använder mig givetvis av både textlänkar och banners där min unika affiliatekod ligger inbäddad på ett snyggt sätt. Ett bra tips till er som inte har någon blogg eller hemsida är att registrera sig hos olika artikelkataloger. Då kan du skriva artiklar som är relaterade till produkten och givetevis lägga in dina affiliatelänkar någonstans i artikeln.
3. Har man då en blogg med hyfsat många besökare så gör man dom också intresserade och i bästa fall får man ett par försäljningar redan första dagen! För inte så längesen lyckades jag tjäna ungefär $140 de första timmarna… Inte illa.

Viktigt att tänka på
*Ärlighet varar längst. Kom alltid ihåg detta. Väljer du att bli affiliate åt produkter som är värdelösa och som dessutom inte håller vad dom lovar kommer du aldrig kunna bygga upp ett förtroende hos dina läsare. Du kommer då inte att tjäna några pengar…

Jag säger inte att man MÅSTE testa varenda produkt innan man marknadsför för den. Men då ska man också vara stensäker på att just denna produkt är bra och håller vad den lovar.

*Som jag nämde innan, va alltid kritisk när du hittar något som andra tjänar stora pengar på. Det är inte helt ovanligt att man lockar med skrattretande rubriker som exempelvis “Tjäna $1000 första dagen!” eller “Gå ner garanterat 30 kg första månaden!”. Det är en aning extremt och även bluff. Akta dig för såna påståenden.

*Ett riktigt bra tips att ta till som också ofta konverterar i många fler försäljningar är att recensera produkten. Gör då först ett test och skriv sedan ner en fullständig recension om både fördelar och nackdelar, vad produkten kan hjälpa människor med och inte minst din personliga åsikt och uppfattning. Jag och även många andra älskar att läsa uppriktiga och ärliga recensioner. Försök aldrig att skriva som en försäljare. Försök istället att låta som en oberoende expert i ämnet. Det kommer att gillas starkt !

Bevis
Är du inte helt övertygad att man kan tjäna pengar genom att registrera sig hos Clickbank inu ? Då kan du ta dig en titt på min senaste clickbank check på $976.

Jag har sedan 2011 startade plockat ut 7 eller 8 såna checkar på ungefär samma belopp!

2 Replies to “Sedan 2011 startade har jag tjänat ungefär $8000 med affiliatenätverket Clickbank”

Comments are closed.