Starta ditt eget forum

2 Comments

Ett givet sätt att tjäna pengar online är att skapa en sajt inom en viss nisch, där man sedan skapar värdefullt innehåll för att tjäna pengar på annonser. Men vore det inte bekvämt om ens användare stod för innehållet? Det är ju så facebook, twitter och google fungerar. Dra nytta av dina intressen och skapa forum för folk som är intresserade av samma sak som du. Det behövs inte så jättemånga användare på ett forum för att det ska bli en trafikvolym som är intressant för annonsörer, och om du håller dig inom en snäv nisch, blir det ganska lätt att välja annonsörer att marknadsföra sig till.

Hur man startar ett forum:
Det är inte svårt att starta ett forum, och du behöver egentligen inte ha någon kunskap alls sedan innan. Gränssnittet som följer med de flesta webbhotell som heter CPanel innehåller nämligen ett grymt verktyg som heter Fantastico Deluxe och fungerar alldeles förträffligt bra till en sådan sak som att starta ett forum.

När du har ett domännamn och ett webbhotell loggar du in på webbhotellet och på CPanel. Scrolla långt ner till Fantastico och I fantasticos lista väljer du något av forum-alternativen. Ange administrationsinställningar samt om du vill ha forumet på huvudsidan eller på en undersida and you´re done! Sedan är det bara att fylla på med olika forumtrådar och framförallt att locka besökare till forumet!

Jag skall inom kort starta upp ett basketforum och jag har precis startat ett forum till min språkkurs learn swedish online. Ännu har jag alltså inte så stor erfarenhet av forum, men jag kommer att skriva mer om detta så småningom.

2 Replies to “Starta ditt eget forum”

 1. Surfade runt lite och hamnade på din sida. Tack för en väl skriven dokumentation om fourm. Surfar och söker svenska forum men det verkar inte finnas så många efter vad jag kan se. Har du förslag eller känner till några bra svenska forum man kan registrera sig på får du mer än gärna skicka mig ett mail via min hemsida.
  /Anette

 2. Hej,

  Jag skulle vilja besvära med 30 min av er tid som kan ändra eran ekonomiska situation här och nu och till och med göra er ekonomiskt oberoende.

  Här kommer några frågor ni kanske vill tänka över.

  Hur många timmar om dagen ägnar ni er tid på internet då ni inte gör något speciellt lönsamt?

  Skulle du vilja sitta på internet och inte göra något speciellt jobbigt eller ansträngande och ändå tjäna pengar?

  Man behöver inte vara någon datakunnig utan helt enkelt bara surfa på nätet.

  Hur låter det?

  Gå in på denna länk och kolla på videon som är på ca 30 min som är fri utan kostnad.

  http://www.freedom.ws/vcxz83

  Jag vet att det är ett mycket bra och enkelt sätt att tjäna pengar på hemifrån.

  Mvh// Patric

Comments are closed.