Tjäna pengar på att föreläsa

2 Comments

Något jag verkligen kan rekommendera att träna på är att prata inför folk, så att du blir säker på det. Det är något du kommer att ha nytta av oavsett om du jobbar online eller offline. Online, eftersom du kommer att spela in filmer där du beskriver vad dina besökare kan göra och få ut av din hemsida eller din produkt. Offline för att det finns enormt många tillfällen där det kan komma väl till pass att kunna prata inför en grupp. Man vet aldrig när man skall genomföra en presentation, och det är inte så skoj att stå som på en högstadieredovisning då, och läsa från ett papper…

Min rekommendation för att bli bra på att tala är att tvinga sig in i sammanhang där man hela tiden får träna på det. Jag har varit medlem i BNI i cirka två år nu, och där får man varje vecka tillfälle att presentera sig och sitt företag på 60 sekunder. En mycket bra träning! Nu har jag dessutom varit ordförande det senaste året, och lett mötena vilket har gjort att jag fått väldigt mycket träning i att tala, både inför små och stora grupper. Tack vare den träningen hade jag inga som helst problem att besöka fyra BNI-team i Indien när jag var där, och presentera mitt företag på Engelska inför cirka 50 personer per gång. Det är mer en kick, vilket känns riktigt bra!

De bästa tips jag kan ge när det gäller att föreläsa, eller tala inför grupp är att ÖVA mycket, våga gå din egen väg och inte kopiera någon annans koncept samt se till att hitta ett forum där du kan prata inför folk ofta. Sen är det bara en tidsfråga innan du får dina första bokningar! Ja, se till att ha något att prata om också, men följ alla tips i den här bloggen så har du garanterat något att berätta om!

Nedan är några bilder från när jag föreläste om entreprenörskap för communicares projekt Attityd 2010.

2 Replies to “Tjäna pengar på att föreläsa”

 1. Jag vill föreläsa om mitt liv i missbruk..
  Idag gör jag det ideellt för ungdomar och har gjort det på dunkerska kulturhus i Helsingborg.
  Jag har även pratat inför socialnämden.
  Ni kan läsa om mig i http://www.hd.se sök bara på mitt namn.
  Artiklen: Han hoppade mot döden..
  Tack och jag hoppas ni har tipps, råd, eller möjlihet att hjälpa mig.

 2. Jag fattar inte vad det är för fel på dig.
  Du är förbannat otrevlig, du är våldsbenägen som fan.
  Du hotar unga & du är verkligen inte en lämplig föreläsare.
  Det är väl 12-stegs sekten som fått dig att tro att du är en fin människa, det är du inte.
  Såna som du ska inte ha med ungdomar att göra, du har noll koll på din impulskontroll.

Comments are closed.