Ta betalt via SMS!

4 Comments

Att ta betalt via SMS är ett bra sätt att göra det enkelt att betala för innehåll på en webbplats. Har du bra innehåll som du vill göra tillgängligt genom sms-betalning så rekommenderar jag denna metod.

Hur fungerar SMS-betalning?

Det finns flera olika sätt att ta betalt via SMS. Upplägget skiljer sig lite beroende på hur din tjänst ska samarbeta med betalningsleverantören.

Ett upplägg kan vara att besökaren skickar ett sms med en speciell kod till ett betalnummer. Det kostar ex. 20 kronor och besökaren får tillbaka en kod som han eller hon matar in och på så sätt få tillgång till ditt material. Detta är ett smidigt sätt att ta betalt och även lätt att implementera på din webbplats. En stor fördel är också att det sköter sig helt av sig själv!

Det går även att besökaren kan skicka ett betal-sms med t.ex en fråga i, där du sedan svarar med ett sms och först när svaret skickas ut debiteras kundens kort med kostnaden för din tjänst. Detta är perfekt om du driver en tjänst där du ger support eller svarar på frågor om något som du är bra på!

Ett tredje, men något mer avancerat upplägg, är att kunden registrerar sig exempelvis som medlem på din sajt, och får en unik kod som han eller hon sms:ar till ett nummer varpå medlemsskapet aktiveras.

Fördelar med SMS-betalning

*Det är inga månadskostnader eller startkostnader, så som ofta är fallet vid kortbetalningslösningar. Därför är det lätt att komma igång med att ta betalt på sin hemsida.
*Det är enkelt att sätta upp sms-betalning. Ofta är det bara att lägga in ett enkelt skript på sin sajt, och det finns bra manualer hos leverantörerna.
*Det är lätt som kund att betala med ett sms. Det gör att det är lättare att konvertera besökare till betalande.
*Det är effektivt om man hanterar små betalningar. Folk har större benägenhet att betala om man erbjuder SMS-betalning jämfört med om man t.ex bara erbjuder kortbetalning.
*Kreditrisken ligger hos telefonoperatören istället för hos en själv. När besökaren har betalat vet du att du får betalt.

Nackdelar med SMS-betalning

*Operatörerna och företagen som levererar tjänsterna tar en mycket stor del av det belopp du tar ut. Det lönar sig att kolla runt bland leverantörerna för att se var du får ut mest pengar i slutändan. Vissa tar långt över 50% av intäkterna…
*Det är inte ett realistiskt betalningssätt om det rör sig om större belopp. Även om det skulle vara skönt att ta betalt med SMS även vid högre belopp är folk inte intresserade av att SMS-betala över 100 kronor.

Vilka tjänster kan du ha?

Här kommer några förslag på vilka tjänster du kan sätta upp och ta betalt via sms:
*Skriv en Reseguide. Publicera den på en webbplats i stil med “dittresmål.se” och sälj samtidigt all information som en PDF. Ta betalt med ett sms.
*Om du är expert på ett område sätt upp en webbplats i stil med “områdeexpert.se” och sedan svara på frågor via sms eller skype.
*Sätt samman en lista på kontakter inom ett speciellt område, till exempel hyresvärdar och sälj medlemsskap via SMS.
*Sätt ihop miniguider om ditt expertområde. Ta betalt via sms.
*Sätt upp en nischad annonssajt där du tar betalt för annonsering via SMS.
*Sätt upp ett nischat forum. När du har skaffat ett antal medlemmar stänger du det för registrering. För att bli medlem måste man sedan skicka ett betal-SMS.

Ta betalt via SMS.

Categories: Nyheter

Tags: ,

4 Replies to “Ta betalt via SMS!”

  1. Hej! Så ifall jag vill få sms betalningen “Det går även att besökaren kan skicka ett betal-sms med t.ex en fråga i, där du sedan svarar med ett sms och först när svaret skickas ut debiteras kundens kort med kostnaden för din tjänst. Detta är perfekt om du driver en tjänst där du ger support eller svarar på frågor om något som du är bra på!” , vilka tjänster/”företag” rekommenderar du?

  2. Hej! Så ifall jag vill få sms betalningen “Det går även att besökaren kan skicka ett betal-sms med t.ex en fråga i, där du sedan svarar med ett sms och först när svaret skickas ut debiteras kundens kort med kostnaden för din tjänst. Detta är perfekt om du driver en tjänst där du ger support eller svarar på frågor om något som du är bra på!” , vilka tjänster/”företag” rekommenderar du?

  3. Hej. Känner du till någon sms-tjänst där kunden själv skriver in hur mycket hon vill betala? Exempelvis vid gåvor…

Comments are closed.