Tjäna Pengar med Googles verktyg

Google har en mängd otrolig användbara verktyg för oss som vill tjäna pengar på Internet. Alla nedanstående online-tjänster använder jag regelbundet och de är en mycket bra hjälp!

Google Analytics:

Den tjänst jag använder mest, eftersom den är det bästa statistikverktyget för webbplatser som finns. Rekommenderas till 100%.
Gmail:
Den bästa tjänsten för att ta emot mejl online. Tillsammans med Google gears blir det ett otroligt effektivt verktyg!

Google Gears:
Googles verktyg för att använda tjänster offline. T.ex mail, calendar men även andra tjänster som wordpress!

Calendar:
Googles kalender online. Funkar även fint att ha med sig i mobilen.

Alerts:
Eftersom Google indexerar allt som publiceras på internet erbjuder de en tjänst där man en gång om dagen, eller oftare får ett mejl när ett av ens valda sökord har publicerats. Mycket användbart när man driver en blogg på ett speciellt tema, eller för att se om någon skrivit om en själv!

Reader:
Googles RSS-läsare för att hålla koll på dina favoritbloggar och sajter!

Adwords:
Om du har en webbshop och vill köpa sökord, använder du Google Adwords.

AdSense:
Om du har en informationssajt som du vill tjäna pengar på, kan du placera googles annonser på din sajt med hjälp av Google Adsense.

Google Adwords Keywordtool

Verktyget för att se hur många som söker på ett visst ord på google. Perfekt för snabba marknadsundersökningar! Otroligt användbart!

Google traffic estimator:

Perfekt verktyg för att se hur mycket annonsörer betalar för ett visst sökord, och därmed hur mycket betalt man själv kommer att kunna få på en sajt inom ett visst område.

Google insigts of search
Se statistik över hur många som söker på ditt valda ord under olika tidsperioder.

Google Docs:
Googles gratis online officepaket. Perfekt för att dela med sig av dokument eller för att alltid ha sina dokument tillgängliga.

Google Talk:

Googles motsvarighet till Skype, med den stora fördelen att man utan att betala kan skicka voicemail. Mycket användbart.

Feedburner:
Google köpte nyligen upp feedburner som är ett mycket bra sätt att hålla koll på hur många som RSS-prenumererar på en blogg. Även lätt att integrera med Google Adsense.

Google desktop:
Ett verktyg för att snabbt och smidigt söka rätt på filer på sin dator och göra Googlesökningar direkt från skrivbordet. På min dubbeltrycker jag på CTRL så får jag upp sökrutan, skriver inte vad jag söker och trycker enter. Enklare kan det inte bli!

Google Gadgets:
Gadgets är småprogram som man kommer åt enkelt, för att till exempel twittra, se vad som händer på facebook, vädret, börsen, en RSS eller något annat. Det finns grymt många gadgets att installera. Om du kör mac har du ju redan widgets men för PC-användare är det perfekt!

Add URL
Google hittar alla webbplatser, men du kan alltid upplysa dem om du har startat en ny! Dock skall det inte ses som en “ping-tjänst” där du skriver varje gång du gjort en ny undersida. Var lugn, botarna på google fixar det!

Local Business Center

Högst upp på google hamnar ofta resultat från Local Business center. Om du har ett företag. Se till att det finns med!

Använd dessa verktyg, för de är verkligen till hjälp!

google