Tjäna pengar med mobilen

Oavsett om det gäller att tjäna pengar på resa, eller på hemmaplan men vara så obunden som möjligt så kan det vara bra att ha insikter i hur man kan tjäna pengar med endast en mobiltelefon. Jag vet många entreprenörer som känner att en av de värsta beroendesituationerna de har kvar är att de måste ha tillgång till sin dator hela tiden. Det är lätt att ha det beroendet, men det är inte ett tvång. Det som fick mig att få upp ögonen för detta område var Rolf Potts på http://www.rtwblog.com/ som 2010 gjorde en resa helt utan baggage runt hela jorden. Det gjorde han genom att använda en jacka från ScotteVest, och förvara sin packning där istället för i en väska. Extremt inspirerande.

Här kommer några tips för hur du kan tjäna pengar med mobilen:

1. Se till att all din administration funkar smärtfritt med mobil + tillbehör. Gör du bokföring? Se till att bokföringstjänsten funkar i telefonen (Billogram har t.ex en App där man kan fakturera direkt – värt att kolla in). Detta gäller såklart hemsidor om du har dessa, ev. support. Att all hantering fungerar smärtfritt i telefonen är a och o i sammanhanget.
2. Outsourcea – Genom att outsourcea mer krävande arbetsuppgifter (tänk programmering, design, contentproduktion etc. kan du frigöra tid och endast ta hand om en viss kontroll av personerna du outsourcat uppgifter till. Om du kan, anlita en person som har koll på dem åt dig. Ännu mer tid för annat.
3. Tangentbord. Om du enbart ska köra en mobiltelefon så kommer du hamna i situationer där du får svårt att producera text så snabbt som du egentligen önskar. Se till att ha ett externt litet tangentbord som kan hjälpa dig på denna punkt.
4. Om du inte driver webbplatser? Ett av de vanligaste sätten att tjäna pengar utan att driva sajter är genom poker och casino. Jag har vänner som tjänar bra på poker varje månad, och som går över till mer och mer mobilt. Jag har inte 100% kunskaper inom området, så länkar till en artikel på ämnet av Brett Chatz. Läs hela artikeln här.
5. Datatrafik – Om du ska klara dig med din telefon så måste du förmodligen ha internettillgång var du än är. T-mobile har en internationell dataplan. En sådan tillsammans med en Wifi-strategi borde göra dig något oberoende om du är på resande fot.
6. Skärmstorlek – Hur stor skärm behöver du? Om du känner dig extremt begränsad med en iphone kanske det är bättre att satsa på en ipad mini. Fortfarande mobil enhet, men något större.

Det är ingen lätt uppgift att flytta alla sina aktiviteter till mobil, men det är en väldigt stor befrielse ju mer man lyckas med det.

Lycka till!

Categories: Tankar