Tjäna pengar med Twitter!

Har du någon gång använt twitter? Då vet du att det inte finns någon reklam på sajten. Ägarna bakom twitter tjänar mycket måttligt med pengar på att driva sajten i nuläget, men det finns en fruktansvärt stor potential att tjäna pengar som användare av twitter. Varför ska vi titta på i det här inlägget.

Hur fungerar twitter

Twitter fungerar precis som status-uppdateringen på facebook. Man skriver ett kort meddelande på max 160 tecken om vad man gör just nu, eller vad man vill få ut just nu. Det som gör det unikt är möjligheten att nå ut med sitt budskap snabbt till enormt mycket folk via så kallade hashtags och via att ha många followers.

Vad är Hashtags?

En hashtag är en tag som kategoriserar inlägget man skriver. Under vulkanutbrottet på Island används #ashtag som hashtag för nyheter medan de som är fast i europa använder #stranded #roadshare och #getmehome. En hash-tag är alltså ett ord med en “fyrkant” framför.

Vad är Followers?

På twitter kan man följa vem man vill. Det spelar ingen roll om personen är bekant eller inte. Det är helt fritt att följa vem man vill, och hur få eller många som man vill. Säg att du lanserat en ny sajt, och vill snabbt komma ut med ditt budskap. Du kopplar en RSS från sajten till en twitter, och följer sedan 1000 personer som Twittrat om något som din sajt handlar om (du hittar de enkelt via sökfunktionen). Om du säljer något har du direkt 1000 potentiella köpare!
Dessa får inte bara se att du finns, utan har möjlighet att följa dig tillbaka. När de gör de får de liveuppdateringar från din sajt, och annat som du skriver om. Tänk vilken möjlighet att komma ut med sina budskap!

Ska man göra allt manuellt?

Självklart behöver man inte göra allt manuellt. Det finns program som skapar twitterfollowers precis som det finns program som skickar tweets automatiskt. Dock har jag inte testat dessa ännu, och kommer framöver tipsa allt eftersom jag testar sådana program och tjänster.

Jag har nyss satt upp en sajt kring Vulkankrisen som heter Volcano Help. Denna har när det här inlägget skrivs, varit live i cirka 6 timmar och redan drivit 2000 besökare – enbart från twitter. Ser du någon potential? 🙂