Tjäna pengar med YouTube

2 Comments

När man ska tjäna pengar på internet, är det så klart väldigt intressant att använda sig av siter som har extremt mycket trafik. En av de sajter som har mest trafik i världen är Youtube. Eftersom användarna gör något aktivt på sajten, genom att de kollar på videoklipp blir youtube en enormt effektiv kanal för att driva trafik till en sajt och i förlängningen pengar till dig.

Vad “säljer” på Youtube

Det finns flera olika sätt att skapa videos som får många visningar. Det absolut bästa är att göra en riktigt rolig video på ett givet tema. Ett exempel på detta är kondomexperten, som lyckades få en ENORM spridning på sin video om varför man ska köpa kondomer på nätet. Har du inte redan sett den så kolla in den:

Du förstår säkert direkt den virala spridningseffekten en film som denna får. Den skapar ett behov hos den som tittar av att dela med sig av filmen. Man kanske mejlar den till vänner, eller lägger in den på facebook, och de som i sin tur ser den gör samma sak. Det blir en enorm spridning som gör att den här filmen just nu har nästan 1 miljon visningar. Hur många av dessa tror du besökt kondomexpertens hemsida? Förmodligen en ansenlig del.

Hur jag har tjänat pengar med youtube

Jag har en sajt som heter Icajerry.se som är en T-shirtbutik med I <3 ICA-Jerry T-shirts. I princip 100% av trafiken till den sajten kommer från ett klipp på youtube som jag lagt upp, där jag bara slagit ihop alla reklaminslag som var med Ica-Jerry till en, och sedan satt relevanta sökord på den, så att den visas upp först när man söker på ICA-Jerry på Youtube. Den har över 60 000 visningar och har levererat tusentals besökare till min sajt. Se till att du använder youtube som den stora marknadsföringsmöjlighet det är!

2 Replies to “Tjäna pengar med YouTube”

  1. Jag tjänar redan på YouTube genom att få besökare därifrån till mina hemsidor, men det är inte det som är intressant. Är lite nyfiken på hur mycket du tjänat på Ica-Jerry, ifall du tjänat något? 🙂

  2. Snyggt! Härlig approach och kul att det går bra!

    Jag har tagit upp lite andra sätt hur man kan göra här tjanapengarpayoutube.se

Comments are closed.