Håll dig undan blufföretag för hemsidor/hosting!

2 Comments

Som företagare blir man ofta kontaktad av säljare med erbjudanden om både det ena och det andra. Faktum är att det är betydligt mer än som privatperson. Eftersom det inte finns någon ångerrätt för företagare, även om man driver en enskild firma, kan man vara säker på att bli kontaktad av ett och annat blufföretag. Att undvika dessa är ett bra sätt att spara pengar!

Det blufföretag som skapat mest vrede bland Svenska företagare heter förmodligen Yellow Register eller Yreg. Jag kom i kontakt med dessa då min flickvän blev uppringd av en extremt manipulativ säljare som fick henne att tacka ja till en “gratis” hemsida, som skulle användas som referensobjekt. Denna gratis hemsida innehöll dock ett hostingavtal för cirka 7000 kronor.
Denna historia löste sig mycket smidigt, förmodligen bättre än för någon annan. Hennes mamma som är riktigt duktig på att prata ringde upp Stefan Balazsi, som är VD och skällde ut honom efter noter i cirka 25 minuter. Dagen efter kom ett brev med texten: “Tack för ett trevlig telefonsamtal. Ert avtal är nu uppsagt. /Stefan Balazsi”. Efter det har det inte hörts ett ord från Yreg igen!

Samma idé, nya företag

Det går inte så bra för Yellow Register just nu. De har hamnat i många domstolsförhandlingar på grund av hur de behandlar sina kunder, och förmodligen är det inte långt kvar till företaget lämnar in sin konkursansökan. Detta blir en seger för svenska småföretagare. Under tiden har det dock hunnit komma upp kopior. Ett företag som gör exakt samma sak heter ACE Online AB (Andreas Christian Efficiency Online). De säljer “gratis” hemsidor och tar hutlöst betalt för hosting. De marknadsför sig även som Nordic ACE.

Det som förbryllar mig är att Arbetsförmedlingen aldrig slutar acceptera dessa företags annonser. Det enda sättet dessa blufföretag överlever är för att de hela tiden anställer nya säljare eftersom folk inte vill vara kvar. Arbetsförmedlingen har konstant uppe annonser till blufföretag som denna och göder därmed blufföretagens verksamhet otroligt mycket.

Gemensamt för de båda är också att de har ett par kändisar med som sina referenser, för att ingjuta förtroende hos potentiella kunder.

Hosta dina hemsidor hos Hostgator där du får obegränsat utrymme, trafik samt obegränsade add-on domäner. Med andra ord kan du ha så många hemsidor du vill på ett enda konto! Det kostar inte heller 7000 kronor utan cirka 50 dollar per år! Ett pris som verkar vara omöjligt att slå för något företag i Sverige.

2 Replies to “Håll dig undan blufföretag för hemsidor/hosting!”

  1. Jag tog över ett företag 2007 och som hade fått en sida av yreg och fått “hyra” en .com-domän för 1000 kr per år, ex moms. När det väl var dags att förlänga “hyran” av “min” domän så löste det sig väldigt enkelt genom att jag sa att avtalet var slutet med ett företag som inte existerar längre (vi hade bara tagit över varumärket) och då hände inget mer. Men, YREG har förlängt domänen i 4-5 år till, bara för att jävlas 😉

    ACEOnline lurade en kompis till mig, trots att jag påvisat alla möjliga sidor om hur mycket dom har lurat honom så vägrar han tro på det. Vid årsskiftet lyckades jag få ur honom ur avtalet och flytta honom till ett svenskt hotell. För 7000kr får man en schysst WordPressinstallation, och inte något hemknackat i HTML anno 1995!

    Annonsen på Arbetsförmedlningen är borttagen.

    En söksträng som jag ALLTID använder mig av när det ringer en krängare är att googla CINT och företagsnamnet dom anger. Finns det något skit om företaget så finns det till 99% säkerhet på CINT.

Comments are closed.