Tjäna pengar på att betala för saker (2 anledningar till varför)!

1 Comment

Detta kanske låter som en mycket märklig rubrik. Varför skulle man tjäna pengar på att köpa något? Har jag misstagit mig och det skall vara Spara pengar när du köper saker? Nej! Här kommer min förklaring på varför du faktiskt på flera sätt kan tjäna pengar på att betala för dig!

Anledning 1: Bra saker kostar pengar
När man jobbar med internet, och gör mängder av hemsidor är det lätt att det blir ett sökande efter allt som är gratis. När man trots allt använder open-source lösningar som wordpress för att bygga hemsidorna, kanske det känns missvisande att man skulle betala pengar för ett tema, ett plugin eller liknande, men jag måste säga att får det man köper sajten att fungera så som man önskar, så är det verkligen värt lite pengar. Jag letade nyss med ljus och lykta efter ett tema som skulle göra min sajt om Billigt Webbhotell till en jämförelsesajt, med enkla medel. Jag behöde betygssättning, jämförelsetabell och lite annat. Jag hittade till slut en bra lösning genom Elegant Themes som har ett tema som heter InReview. Jag hann även kolla upp att alla teman från Elegant Themes finns hos Thepiratebay och bara är att ladda hem därifrån. Men efter ett par minuter fundering kändes det fullkomligt självklart att betala 39 dollar för ett års tillgång till alla teman hos elegant themes. Det är 62 stycken i nuläget så det blir inte många kronor per tema. Jag kommer tjäna pengar genom att använda dessa på mina sajter. Dessutom är det proffsigare än vad man nånsin kan få med gratisteman. Detta leder mig direkt in på:

Anledning 2: Om inte jag betalar, varför skulle någon betala mig?
Detta har jag börjat tänka på mer och mer den senaste tiden. Om jag inte konsumerar och bidrar till andras ekonomi, så kommer ju aldrig någon att konsumera det jag producerar och bidra till min ekonomi. Såklart är det inte en direkt verkan utan jag tänker mer i ett större perspektiv. Dessutom ger det mig en mental säkerhet. Eftersom jag betalar kommer jag tänka “Det är klart att folk vill betala för sig” istället för “Hur ska jag lyckas få folk att betala för det här. Alla kommer vilja få det gratis.” Vilket är väldigt utvecklande!

Faktum är att sen jag började tänka på detta sätt har mitt företags ekonomi utvecklats ganska mkt och jag har fått mängder av kunder, faktiskt utan att göra något själv. Så det är verkligen ett tips jag tycker att du ska ta till dig. : )

One Reply to “Tjäna pengar på att betala för saker (2 anledningar till varför)!”

  1. Hej. Jonas.
    Jag har funderat länge nu på att starta upp min hobbyverksamhet igen. Jag kommer att vara i Thailand mycket och Skype verkar vara en bra väg att starta upp i en första början med M7n Andliga – Mediala vägledningar. Jag är verkligen intresserad av dina kunskaper här. Kan jag ringa dig för att få mer information ?
    Mvh Britt

Comments are closed.